טיפים ליצירת אמבטיה מפנקת
חדר האמבטיה הוא החדר הפרטי ביותר בבית, ברוב כמעט מוחלט של הפעמים משתמש בו לבד, בכל פעם מישהו אחר מבני הבית.
המרחב האישי הזה יכול להוות מפלט ומנוחה מיום עמוס, יכול להיות מקום להנאה ממקלחת חמה ביום קר ויכול להיות מרחב מפנק ומפצה וכדומה.
למרות שפרק הזמן שנמצאים בחדר האמבטיה לא ארוך במיוחד ביחס לחדרים האחרים, השימוש בו משפיע גם על מצב רוח ועל אווירה, לכן בעידן העמוס שלנו, מרחב אמבטיה מפנק הפך להיות בגדר מצרך חובה.
יצירת חדר אמבטיה
ניתן ליצור חדר אמבטיה דרך שלוש אפשרויות:
- בזמן תכנון בנייה של בית או דירה
- שינוי המבנה של חדר האמבטיה כחלק מתהליך שיפוץ של החדר הקיים
- הוספה, החלפה של אביזרים ומוצרים בכדי לשנות וליצור חדר אמבטיה מפנק אך בשמירה על המבנה הקיים של החדר.
טיפים ליצירת אמבטיה מפנקת
חדר אמבטיה כולל לרוב 6 מרכיבים עיקריים: כיור רחצה, מקלחונים/אמבטיה, אסלה, קרמיקה, מראה וארונית כלשהיא.
בבואנו לייצור את חדר האמבטיה המפנק שלנו נתייחס לששת המרכיבים הללו לצד אביזרים שיכולים להוסיף ולשדרג את החדר.
תאורה– חשוב להתמקד בתאורה שאינה מסנוורת שכן עיקר השימוש בחדר האמבטיה הוא בבוקר כשמתעוררים ובערב/לילה, בשני המצבים העיניים ישמחו מעט מנוחה. חפשו תאורה שתיצור לכם מראה טבעי ומרגיע לפי העדפה שלכם.
ככל הניתן מומלץ לשלב חלון בחדר האמבטיה לא רק מבחינת צורכי אוורור אלא גם מבחינת שימוש באור טבעי.
חומרים– במיוחד מתייחס לארבעת המרכיבים הראשונים ברשימת המרכיבים לחדר אמבטיה (כיור, אמבטיה/מקלחון, אסלות וקרמיקה). חשוב לבחור חומרים עמידים שיחזיקו מעמד לאורך שנים מצד אחד, אך גם ישמרו על החיות והצבע שלהם מצד שני. חדר אמבטיה דהוי הוא לא חוויה מפנקת.
ניקיון– חדר אמבטיה היא מקום שצובר הרבה לכלוך וניקיון הוא חלק בלתי נפרד מפעולות התחזוקה. חשוב לבחור במרכיבים המאפשרים ניקיון ברמה הנוחה לכם וליכולת שלכם, הן מבחינת חומרי ניקיון והן מבחינת פרקטיות הניקיון בפועל.
אחסון– חדר אמבטיה מוצלח הוא חדר שמשולבים בו מספיק מרחבי אחסון בצורה כזו שהם כמעט ולא תופסים מקום במרחב אלא משולבים בחללים קיימים, ומשתלבים במראה הכללי של חדר האמבטיה. ניתן לבחון ארונות ותאי אחסון תלויים או כאלו מונחים מתחת לחלל כלשהוא וכאלו העומדים באופן עצמאי.
גובה– בני אדם מגיעים בגדלים וגבהים שונים, חשוב להתאים את הגובה של חלק מרכיבי האמבטיה בהתאם לדיירים המשתמשים. אפשר אמנם לבחור בגובה הסטנדרטי אך במקרים מסוימים התאמת גובה יכולה להפוך חוויה רגילה לחוויה נוחה במיוחד.
מראה– זהו אולי אחד החפצים שפחות מקדישים לו תשומת לב ושמים לב אליו, רק לאחר שהוא כבר נרכש או הותקן. חשוב לבחור במראה נוחה מבחינת הגודל והשיקוף שהיא מציעה (מגדילה, רגילה, מקטינה, משולבת) בהתאם לחוויה האישית של כל אחד.
אביזרים משלימים– ישנם אביזרים רבים שניתן להוסיף לחדר אמבטיה ההופכים אותו למיוחד ובעיקר נוח ופונקציונלי.
- סבוניות ומתקנים לאביזרי וחומרי ההיגינה
- מתלים למגבות
- רמקולים תלויים לשמיעת מוזיקה מרגיעה
- ראשי גשם למקלחת
- מערכת זרמים במקלחון או באמבטיה (סוג של ג'קוזי)
- אמצעי חימום לחורף
אחריות– ביחס לכל מרכיב, וודאו מהי האחריות הניתנת עבורו מבחינת סוג בעיה ומבחינת פרק הזמן שהאחריות ניתנת. כמו כן, יש לתת את הדעת להבדל בין האחריות לחומר ממנו עשוי המרכיב לבין אחריות על איכות ההתקנה ועל ידי מי עליה להיות מבוצעת, כדי להיכלל בתוך האחריות.
התייעצות– אין סיבה לבצע את עיצוב הבחירה והמרכיבים לחדר האמבטיה לבד ולא להסתייע באנשי מקצוע כמו אלו בחברת באט ליין, בעלי ידע ובעיקר בעלי ניסיון של היכרות עם עשרות ומאות של חדר אמבטיה.